Новини
21 Червня 2019
1 808

Вадим Новинський викупив у Віктора Пінчука частку в нафтогазовій компанії Regal Petroleum

Результати угоди не вплинуть на корпоративне управління Regal Petroleum

Фото: Вадим Новинський/Facebook

Кіпрська компанія Pelidona Services Limited (Кіпр), яка входить в групу “Смарт-Холдинг” Вадима Новинського, збільшила свою частку в акціонерному капіталі британської нафтогазової компанії Regal Petroleum plc, публічної компанії, акції якої котируються на альтернативному майданчику Лондонської фондової біржі, з 54% до 82,65%. Про це компанія “Смарт-Холдинг” повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Pelidona Services Limited (Кипр), которая входит в группу Смарт-Холдинг, увеличила свою долю в акционерном капитале…

Опубліковано Смарт-Холдинг Четвер, 20 червня 2019 р.

“Пакет акцій у розмірі 91868182 шт. був викуплений у великого акціонера Regal Petroleum plc компанії KYLESTONE LIMITED в рамках реалізації стратегії розвитку бізнесу “Смарт-Холдингу” з видобутку вуглеводнів”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією компанії, Pelidona Services Limited не має наміру продовжувати подальший викуп акцій на ринку. Результати угоди не вплинуть на корпоративне управління Regal Petroleum і на її статус публічної компанії. Також, рада директорів залишається колишньою.

“Regal Petroleum показує хороші результати діяльності і продовжить залишатися основою газодобувного напрямки Смарт-Холдингу. Стратегія його розвитку передбачає як органічне зростання бізнесу шляхом нарощування видобутку на існуючих родовищах, так і придбання нових активів. Результатом реалізації цієї стратегії повинна стати максимізація сукупного доходу всіх акціонерів бізнесу”, – відзначають в компанії.

За даними EXPRO вартість покупки становить 36,67 млн фунтів ($46,57 млн).

“Ми підтверджуємо факт угоди з продажу акцій Regal Petroleum. Угода здійснена в рамках портфельної стратегії групи EastOne. Ми залишаємося у нафтогазовому секторі України, продовжимо фокусуватися на розвитку активів, що перебувають під мандатом групи, і вивчати нові можливості”, – повідомили у EastOne, під мандатом якої знаходиться група компаній “Гео Альянс” – одна з найбільших приватних компаній в секторі видобутку газу та газового конденсату в Україні.

Нагадаємо, агрохолдинг HarvEast, акціонерами якого є група СКМ Ріната Ахметова та група “Смарт-Холдинг” Вадима Новинського, закрив угоду з придбання компанії “Агро-Холдинг МС”. Остання обробляє близько 25 тис. га земель у Київській та Житомирській областях.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram