Новини
11 Травня 2021
952

В Євросоюзі заборонять розрахунки готівкою на суму понад €10 тисяч

Також створять відомство, що контролюватиме відмивання коштів та фінансування тероризму

Єврокомісія планує внести пропозицію про заборону розрахунків готівкою на суму понад €10 тис. повідомляє DW, з посиланням на комісара ЄС з питань фінансових послуг Майред Макгіннесс.

Такі заходи ухвалюватимуться у межах боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом.

“Ми говоримо про верхню межу у €10 тис. Досить важко носити таку суму при собі готівкою. Більшість людей так не робить”, — зазначила Макгіннесс.

Припис щодо обмеження суми готівкових розрахунків міститься у пропозиціях щодо зміни законодавства про боротьбу з відмивання коштів. Ці зміни Єврокомісія планує представити вже цього року.

За інформацією пані Макгіннесс, за підтримки держав-членів ЄС також має намір створити європейське відомство з боротьби відмивання коштів і фінансування тероризму.

“Цей орган матиме значні повноваження та проводитиме нагляд за політикою у боротьбі з відмивання коштів певних великих банків безпосередньо”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Єврокомісія запропонувала обмежити використання штучного інтелекту у сферах, де технологія може завдати серйозної шкоди суспільству. Порушників штрафуватимуть на суму обсягом до 6% від їх глобального доходу або на €30 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram