Новини
23 Січня 2024
234

В Євросоюзі досягли угоди про використання заморожених активів рф

Очікується, що рішення буде закріплено вже у лютому

Країни-члени Європейського Союзу мають політичну домовленість використовувати прибутки з заморожених активів російської федерації, повідомив віцепрезидент Єврокомісії, високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

“Стосовно знерухомлених російських активів, я думаю, що можу сказати, що ми маємо політичну домовленість завершити роботу на основі пропозиції, яку ми представили у грудні і яка зосереджується на прибутках”, — сказав Боррель, уточнивши, що йдеться про надприбутки або надходження, які надходять від заморожених активів.

“Я майже упевнений, що це буде завершено незабаром. Обговорення продовжиться на рівні послів, але я бачу, що погодження наближається. Я наполегливо докладаю зусилля, аби це рішення було схвалене до наступного засідання Ради ЄС з закордонних справ”, — додав Боррель.

Як сказано у порядку денному на сайті Ради ЄС, 2−3 лютого відбудеться неформальне засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у форматі Gymnich, а 19 лютого — наступне засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Як повідомляє журналіст “Радіо свобода” Рікард Йозвяк у мережі X, посли ЄС у середу мають погодити рішення про використання доходів з заморожених російських активів.

Раніше Investory News писали, що дохід від заморожених активів рф зможе покрити дефіцит держбюджету.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram