Новини
16 Вересня 2020
877

В Європі погреби будуть украй заповнені непотрібним вином

США 25-відсотковим митом зірвали експорт деяким европейським країнам

Нинішній врожай винограду може виявитися одним із найбільш проблемних для фермерів по всьому світу. Глобальний економічний спад, зміни клімату та введення США 25-відсоткових мит на французьку, іспанську, англійську та німецьку продукцію призвели до обвалення експорту. Погреби в Європі зараз опинилися буквально забиті нікому не потрібним вином, повідомляє Bloomberg.

У деяких районах, наприклад у Бургундії (Франція), очікується щедрий урожай. А в Іспанії влада почала доплачувати фермерам за зниження збору винограду, причому компенсація може становити до 60% від звичайної ціни за втрачений виноград.

Через велику кількість непроданого вина деякі постачальники позбавляються від надлишків, продаючи товари на винокурні, щоб там з нього робили дезінфекційні засоби та інгредієнти для духів.

Якщо в Європі винограду в достатку, то для США сезон виявився провальним. Через лісові пожежі на західному узбережжі довелося збирати недозрілий виноград. А знаменитий 45-річний виноградник каберне в долині Чилес і зовсім був знищений. Велика проблема — дим, запах якого може зіпсувати виноград.

Так що кількість вина, особливого червоного, в цьому році може значно скоротитися. Найгірше ситуація складається в Орегоні: там згоріла виноробня Rogue Valley.

В цілому пандемія коронавірусу викликала найрізкіше скорочення попиту на шампанське з часів Другої світової війни. У зв’язку з цим виробники домовилися збирати менше винограду — частина врожаю буде знищена. Це стосується сортів шардоне, піно нуар і піно-меньє.

Нагадаємо, Європейський Союз щороку отримує прибуток у сумі майже €75 млрд завдяки торгівлі товарами з оригінальним географічним найменуванням, назви яких захищені у переліку так званих географічних індикаторів ЄС: “шампанське”, “Баєрське пиво”, “Ірландський віскі”, “пармезан”, “рокфор” або “польська водка”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram