Новини
28 Вересня 2022
332

В ЄС сьогодні запропонують ввести нові санкції проти росії

Окремі позиції старих санкцій зазнають пом’якшення

Єврокомісія сьогодні запропонує ввести нові санкції проти росії. У список увійде обмеження на максимальну ціну нафти з рф. Однак окремі старі санкції порекомендують пом’якшити, пише Politico.

Брифінг за участю країн-членів Євросоюзу відбудеться сьогодні.

Єврокомісія запропонує заборонити судноплавним і страховим компаніям здійснювати перевезення або страхування російської нафти, якщо вона продається за ціною вище виставленого ліміту. Верхньою планкою планують взяти вартість, за якою росія продає енергоресурс країнам Азії. Це на 30% дешевше, ніж ціни в Європі.

Інші держави з числа G7, наприклад, Велика Британія, де всі танкери застраховані, введуть аналогічні санкції. Основна ідея обмеження полягає в тому, щоб у таких країн, як Індія та Китай, не було стимулу платити більше за російську нафту. При цьому Греція та Кіпр отримають компенсацію за введення ліміту вартості. Судноплавні галузі згаданих держав заробляли величезні гроші на транспортуванні нафти з рф. Ось чому вони не бажали підтримувати обмеження цін.

Що стосується пом’якшення старих санкцій, то сюди входить експорт добрив, цементу та іншої продукції. За словами одного з чиновників, це довелося зробити для введення нових обмежень.

Нагадаємо, колишня влада Болгарії дозволила будувати російський газогін всупереч законодавству.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram