Новини
19 Вересня 2022
488

В Україні робота буде, але не варто очікувати зростання зарплат

Які зміни на ринку праці відбудуться цієї осені

Восени ринок праці в Україні не зазнає значних змін, велика кількість вакансій збережеться в обробній промисловості та торгівлі, говорить аналітик компанії “Центр біржових технологій” Максим Орищак, пише UBR.ua.

Найпопулярнішими професіями на час війни будуть будівельники, комунальники та водії. Також зростає попит на робітничі спеціальності.

“Найчастіше роботодавці шукають монтажників, вантажників, збирачів та пакувальників товарів. Також до найпопулярніших професій відносяться продавці, касири, фармацевти, фермери та IT-фахівці. Останні, до речі, одні із тих, хто зазнав найменших втрат через війну, тому що у них є можливість працювати віддалено”, — сказав Орищак.

Експерт зазначив, що попит на будівельників збережеться не лише восени, а й найближчі роки. Також роботодавці шукатимуть фахівців у сільському господарстві, виробництві харчових продуктів, оптовій та роздрібній торгівлі, логістиці, виробництві хімічної продукції, електрообладнання та меблів.

“Доки економіка не вийде на шлях відновлення, чекати зростання зарплат не доводиться. Люди ще кілька років житимуть на межі достатності коштів і зводитимуть кінці з кінцями за високої інфляції. Проте робота у країні буде. Це головне”, — вказує Орищак.

Також серед затребуваних професій будуть і майстри салонів краси. Втім, курси підвищення кваліфікації та розвиток у цій галузі не будуть пріоритетними, оскільки скоротиться кількість людей, готових платити за ці послуги.

Нагадаємо, 40% українців втратили роботу через війну. Внаслідок переміщення в інший регіон без роботи залишилися 11,3% громадян.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram