Новини
6 Вересня 2021
755

В Україні найпопулярнішими електрокарами названо Nissan Leaf і моделі Tesla

Десятку лідерів замикають Hyundai та Kia

В Україні станом на 1 вересня зареєстровано 30 062 електромобілі. Найпопулярніші — Nissan Leaf і моделі Tesla. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Директорат цифрової трансформації на транспорті при Міністерстві інфраструктури.

Незмінний лідер українського ринку електромобілів — Nissan Leaf з часткою 52%. “За пів року, з березня 2021-го, кількість Ліфів в країні зросла на 1,2 тис. одиниць”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що здебільшого це машини першого покоління, ввезені уживаними, але також у статистиці є 52 Ліфа другого покоління, продажі якого в Україні нещодавно стартували офіційно. Також присутні 55 електрокарів Nissan Sylphy EV, що продаються в Китаї.

На другому місці — Tesla. З 1 березня до 1 вересня 2021 року популяція Tesla в Україні зросла на 20%, а загальна кількість на цей час — 4,652 тис. автівок. Найбільше зростання показав кросовер Model Y — на 310%. Частка бренду в загальному становить 17%.

Третє й четверте місця з різницею всього у дев’ять авто ділять Chevrolet і Renault, причому пів року тому французькі електрокари були попереду американських.

П’яте місце за BMW, а шостий та сьомий рядок рейтингу — це Fiat і Volkswagen. “Найбільші перспективи з нарощування присутності — у Volkswagen завдяки моделі сімейства ID — нехай навіть їх офіційні продажі поки не почалися, і станеться це не раніше 2023 року”, — йдеться у повідомленні

Наразі в основному ввозяться моделі E-Bora, E-Lavida та E-Tharu — як нові, так і старі. На сьогодні їх в Україні сумарно 25 одиниць.

Mercedes-Benz посідає восьму сходинку: 131 електромобіль. З цієї кількості 78 авто — кросовер EQC, також присутні EQA та EQV (по 5 авто).

Замикають десятку лідерів Hyundai та Kia. Hyundai продала на 38 автівок більше завдяки присутності офіційних продажів електромобілів в Україні й практичної відсутності таких у KIA. Що стосується марки Hyundai Ioniq 5: продажі тільки почалися, а вже зареєстровано шість автомобілів.

Тим часом світові автогіганти по-крупному взялися за виробництво електрокарів. Аналітики Bloomberg визнали серйозними наміри компаній — тепер вони не тільки встановлюють цілі з продажу, а й інвестують у нові технології.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram