Новини
17 Лютого 2021
777

В Україні на реєстрації — три вакцини від COVID-19

Максим Степанов запевняє, що вакцинація розпочнеться на початку наступного тижня

В Україні на реєстрації перебувають вже три вакцини від коронавірусу. Третьою вакциною, заявка на яку була подана на реєстрацію, став препарат виробництва Pfizer. Про це у Facebook повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Йдеться про наступні вакцини: Oxford/AstraZeneca, Sinovac і Pfizer.

“В “Єдине вікно” МОЗ України подано заявку про державну реєстрацію вакцини Comirnaty виробництва Pfizer Manufacturing Belgium під зобов’язання для екстреного медичного застосування. Це вже третя вакцина, реєстрація якої почалася на території України. Зараз на реєстрації перебувають вакцини від COVID-19 від Oxford/AstraZeneca і Sinovac “, — розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

При цьому він зазначив, що МОЗ докладає максимум зусиль, щоб українці швидше отримали доступ до європейських вакцин.

“Я можу впевнено заявити, що ми почнемо в лютому вакцинацію. Швидше за все, це буде або кінець цього тижня, або початок наступного”, — зазначив міністр.

Він підкреслив, що говорить про це за результатами останніх переговорів, які він “буквально вранці провів з компанією-постачальником”.

Міністр також запевнив, що Україна “забезпечить безплатною вакцинацією всі категорії населення, але в певній черговості”. У зв’язку з цим він зазначив, що в першу чергу щеплення отримають медики, що працюють з хворими COVID-19. Після них буде вакцинований “весь без винятку” медичний персонал в Україні, зокрема в приватних медустановах.

Як писали раніше Investory News, американська компанія Pfizer, яка розробила спільно з німецькою BioNTech вакцину проти коронавірусу, оцінила вигоду від продажу препарату в мільярди доларів. Компанія пропонує найбільшу ціну за двофазну вакцину — вона коштує $19,5 за кожен укол.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram