Новини
2 Квітня 2022
801

В Україні можуть запровадити безумовний дохід для населення

Україна має золотовалютний резерв у $29 мільярдів

Уряд розглядає можливість запровадження безумовного доходу для населення. Про це в ефірі телемарафону повідомив радник президента України з економічних питань Олег Устенко.

“Розглядається можливість запровадження так званого безумовного доходу для населення протягом тривалого часу — те, що обговорювалось до війни, але не знаходило підтримки, зараз воно має і буде працювати. Звісно, буде підтримка підприємництва, зокрема компенсування збитків, наприклад від знищення майна. Це питання не просто розглядається, ми вже маємо розуміння, куди рухатися в цьому напрямку”.

Устенко зазначив, що збитки держави від війни зростають експоненціально. “Тобто якщо у перший тиждень війни ми мали збитків на $100 млрд, то зараз маємо $1 трлн”, — пояснив він, додавши, що збитки точно не скоротяться.

Водночас за словами радника президента, “питання запозичення коштів взагалі не постає”.

“Міністерство фінансів повністю справляється з цією проблематикою. Ми отримуємо кошти з різних джерел, мова йде про мільярди доларів. Стосовно зовнішньої стабільності, нашого золотовалютного запасу без сумнівів вистачить. Як ми знаємо, до початку війни він становив $29 млрд, потім скоротився до $27-$27,5 млрд, потім була закачка валюти, і ми знову маємо запаси на рівні $29 млрд”, — сказав він.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram