Новини
17 Листопада 2020
633

В Україні через коронавірус кількість іноземних туристів скоротилася майже у чотири рази

Під час подорожей країною за 9 місяців витрачено у 27 разів менше валюти, ніж минулого року

За 9 місяців 2020 року на територію України в’їхало 2,7 млн іноземних туристів. Це майже у чотири рази менше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли кількість мандрівників склала 10,7 млн, про це йдеться у повідомленні Державного агентства з розвитку туризму в Україні.

Своєю чергою у Національному банку України зазначають, що за вказаний період іноземні туристи витратили в Україні у 27 разів менше валюти, аніж за аналогічний період попереднього року.

“Загалом за три квартали 2020 року громадяни інших країн привезли в Україну лише $244 мільйони, тоді як за весь 2019 рік іноземні туристи витратили в Україні $1,62 мільярда”, – зазначили у НБУ.

Водночас через карантин та закриті кордони суттєво знизилися й витрати українців на подорожі за кордон. Так, за 9 місяців 2020 року цей показник склав $3,259 мільярда – у 2,2 раза менше, ніж за 9 місяців 2019 року. При цьому, більшу частину цієї суми наразі складають витрати українських заробітчан за кордоном.

Нагадаємо, на початку листопада Верховна Рада України надала пільги для культури, туризму та креативних індустрій. Законопроєктом запропоновано ввести знижену ставку податку в розмірі 7% на культурні послуги.

Раніше Investory News писали, що Держтуризму та компанія Google підписали меморандум про співпрацю в розвитку туристичної галузі та діджитал-трансформації України. У міністерстві впевнені, що це сприятиме залученню іноземного потоку туристів у країну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram