Новини
23 Червня 2023
257

В Україні будуть виробляти байрактари

Компанія отримала відповідні ліцензійні дозволи

Турецький виробник ударних безпілотників Bayraktar, компанія Baykar отримала ліцензійні дозволи від влади Туреччини на виробництво дронів TB2 та Aknc в Україні, повідомляє Akit.

“Ми отримали відповідні ліцензійні дозволи від Туреччини на повне виробництво безпілотних літальних апаратів Baykar TB2 та Akıncı в Україні”, — сказав генеральний директор Baykar Халюк Байрактар.

Очікується, що завод буде відкрито у 2025 році. Загальний обсяг запланованих інвестицій у підприємство становить $95,5 млн.

В Україні Baykar заснувала ТОВ “Авіа Венчурс” ще у 2019 році з метою відкрити два заводи в Україні. Очікується, що саме ТОВ “Авіа Венчурс” від імені компанії Baykar буде займатися будівництвом заводу, де будуть вироблятися Bayraktar TB2 й AKINCI UCAV.

Проєкту сприяло підписання в лютому 2022 року межової угоди між урядами України та Туреччини про співпрацю в аерокосмічній галузі. Угода, метою якої є заохочення прямих інвестицій у відповідну сферу та створення сприятливих умов для трансферу технологій і використання продукції, передбачає спеціальні податкові та митні пільги для турецьких інвесторів в аерокосмічний сектор України до січня 2035 року.

Як писали раніше Investory News, житло в Туреччині подорожчало на 161%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram