Новини
28 Лютого 2019
892

В Україні будуть торгувати акціями Apple

Вартість однієї акції Apple на американській біржі NASDAQ складає $174,3. В Україні буде дорожче

Український брокер цінних паперів БТС Брокер завів в Україну перший пакет акцій великої іноземної компанії, повідомляє LIGA.net.

Як повідомив голова правління Нацдепозитарію України Міндаугас Бакас, зараз акції Apple знаходяться в Україні на рахунку у професійного учасника. Розпочато процедуру отримання дозволу від Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на допуск до обігу їх на українському фондовому ринку.

“Частину перевірки взяв на себе НДУ, на минулому тижні ми вже передали пакет документів в НКЦПФР. У найближчі дні очікуємо, що дозвіл буде отримано”, – прокоментував пан Бакас.

Водночас акції потрібно зарахувати на рахунок НДУ в міжнародному депозитарії Clearstream. Проте глава НДУ не уточнив, скільки саме акцій реєструє брокер.

Вартість однієї акції Apple на американській біржі NASDAQ складає $174,3. Ціна в Україні буде вище, ніж в США через комісії брокера. Розрахунки будуть проводитися тільки в гривні.

Нагадаємо, за підсумками першого кварталу 2019 фінансового року, Apple відзвітувала про скорочення виручки і прибутку. За майже 10 років це перший випадок, коли на початку фінансового року знизилися обидва показники.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram