Новини
22 Березня 2023
486

В Туреччині у вісім разів зросла кількість компаній відкритих росіянами

США і ЄС критикують такі тісні зв’язки між росією і Туреччиною

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну та масових антиросійських санкцій, у Туреччині зафіксовано сплеск реєстрації компаній росіянами, повідомляє Bloomberg.

Згідно зі звітом аналітичного центру The Economic Policy Research Foundation of Turkey, у 2022 році росіяни заснували в Туреччині понад 1300 фірм, що на 670% більше, ніж торік.

Зростання кількості нових компаній з російськими партнерами підкреслює зростаючу привабливість Туреччини як напрямку для російських грошей після війни в Україні. Фірми з іранськими партнерами посіли друге місце.

Ця тенденція відображає турецький ринок житла, де торік росіяни становили майже чверть всіх іноземних покупців нерухомості.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган утримався від участі в західних санкціях проти росії у зв’язку з її вторгненням в Україну, що зробило Туреччину привабливим місцем для інвесторів, які шукають притулку від санкцій, в тому числі олігархів, які намагаються уникнути потенційної конфіскації активів.

США і ЄС піддали критиці зростаючі зв’язки між росією і Туреччиною, заявивши, що зростання експорту в росію з Туреччини дозволяє москві обходити санкції.

Раніше Investory News писали, що Україна вперше підписала угоду про цифрову торгівлю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram