Новини
12 Серпня 2024
104

В Туреччині поновлено роботу Instagram

Meta погодилася дотримуватися турецького законодавства та цензури

Туреччина заявила, що відновила доступ до соціальної мережі Instagram після того, як компанія погодилася співпрацювати з турецькою владою. Про розблокування соцмережі повідомив міністр транспорту та інфраструктури Абдулкадір Уралоглу, пише “Європейська правда”.

Туреччина заблокувала доступ до соціальної мережі 2 серпня через недотримання “законів і правил” країни та суспільних інтересів.

“В результаті наших переговорів з представниками Instagram ми знімемо блокування доступу… після того, як вони пообіцяли співпрацювати, щоб задовольнити наші вимоги щодо серії злочинів і цензури, що накладається на користувачів”, — заявив міністр транспорту та інфраструктури Уралоглу у своєму дописі в соцмережі X.

Згодом він повідомив, що доступ до мережі розблокований.

За словами Уралоглу, материнська компанія Instagram Meta погодилася дотримуватися турецького законодавства і забезпечити ефективне видалення постів і контенту, якщо вони містять елементи певних злочинів або “пропаганди тероризму”.

Раніше Туреччина звинуватила Instagram у блокуванні постів зі співчуттям у зв’язку з вбивством Ісмаїла Ганії, лідера палестинського бойовика терористичного угруповання ХАМАС.

Туреччина засудила військові дії Ізраїлю в секторі Гази, закликала до негайного припинення вогню і розкритикувала безумовну підтримку Ізраїлю з боку Заходу.

Дев’ятиденне блокування Instagram в Туреччині викликало протести з боку користувачів і малих підприємств, які контактують зі своїми клієнтами через цю платформу.

Нагадаємо, Ілон Маск оголосив війну рекламодавцям.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram