Новини
8 Квітня 2019
1 043

В США запропонували новий штучний інтелект, що попередить про погану погоду

Каліфорнійська розробка захистить сільськогосподарські культури від нищівних заморозків, опадів, вологості та шквального вітру

Міжнародна компанія зі штаб-квартирою у Каліфорнії Earth Observing System (EOS) анонсувала нову платформу, яка за допомогою супутникового аналізу, комбінуючи інформацію з даними “з поля”, моніторитиме земельні угіддя, йдеться у прес-релізі компанії.

Окрім потужного пакета інструментів, які використовуються у виробничих та аналітичних компаніях аграрного сектору, розробка об’єднує в собі роботу IT-команд, що працюють у цій сфері.

Рішення легко інтегрується у будь-який бізнес-процес. “Це надає можливість отримувати вичерпну інформацію про стан сільськогосподарських культур на будь-якій території”, – повідомили у компанії.

Тобто, аграрії зможуть класифікувати свої посіви, зібравши всі дані в карті зонування польових культур. Зберігати польові записи в одному місці, отримувати звіт про стан поля в реальному часі. Також передбачається отримання прогнозу врожаю та оптимізація норми внесення добрив.

EOS Crop Monitoring проводить постійний нагляд за метеорологічною інформацією з раннім прогнозом погоди. Враховує опади, температуру повітря, вологість, швидкість вітру, а також глибину снігу.

Таким чином сільськогосподарські культури будуть захищені від критичних погодних умов. Адже фермери матимуть змогу вчасно вжити всі потрібні запобіжні заходи від нищівних заморозків.

За допомогою бази даних EOS (що використовує збірний та історичний перелік даних) можна буде переглядати історію ефективних температур, а також усі вищезгадані показники на кожен день протягом минулих 20 років.

Як зазначають у компанії EOS, Crop Monitoring Tool дозволить контролювати будь-які зміни в полях і проводити онлайн-моніторинг насадження нових культур та їхнього дозрівання. “Усі дані попередньо обробляються і отримують радіометричну та атмосферну корекцію. Завдяки цьому можна отримати вичерпну інформацію про стан полів та погодні умови у будь-якій точці світу 24/7”, – зазначається у прес-релізі.

Два роки тому в Україні запрацювало подібне програмне забезпечення під назвою Znaydeno. За допомогою платформи, яка об’єднує в собі інформацію супутникового зондування Землі та аерофотозйомки з безпілотних літальних апаратів, можна моніторити стан лісів і використання земель сільськогосподарського призначення в режимі реального часу. А саме – де і в яких масштабах відбувається нелегальне використання лісів, земельних ділянок та інших об’єктів, а також стан посівів.

Раніше Investory News писали, що у 2018 році виправдалися інвестиції в аграрні технології. Середня врожайність основних культур пшениці, кукурудзи, ріпаку, соняшника та сої виросла на 14%.

За шаленим бумом угод M&A на українському аграрному ринку прийшов етап оптимізації портфелів активів та земельних банків.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram