Новини
27 Червня 2024
28

В Сінгапурському порті шалені затори

Причиною стала зміна маршрутів суден у зв’язку з небезпекою в Червоному морі

Затори в контейнерному порту Сінгапуру є найгіршими з часів COVID-19, через зміну маршрутів багатьох суден у зв’язку з небезпекою в Червоному морі, повідомляє Reuters.

Тривале перенаправлення суден, щоб уникнути атак у Червоному морі, призвело до перебоїв у світовому морському судноплавстві.

Таким чином зараз в Сінгапурі, другому найбільшому порті світу, спостерігають найбільші затори з часів пандемії COVID-19.

Перевантаженість світових портів досягла 18-місячного максимуму, причому 60% суден очікують на якорі в Азії. Станом на середину червня на якірних стоянках очікували судна загальною місткістю понад 2,4 млн двадцятифутових контейнерів (TEU).

Але, на відміну від пандемії, зараз порти переповнені не через ажіотажний попит з боку споживачів, які не виїжджають за кордон.

Швидше за все, порушуються графіки судноплавства через пропущені рейси та меншу кількість заходів у порти, оскільки судна обирають довші маршрути навколо Африки, щоб уникнути Червоного моря, де єменське угруповання Хуті з листопада здійснює напади на судна.

Зазначається, що середній час очікування для причалу контейнеровоза становив від двох днів до тижня. Як правило, причалювання займає менше ніж добу.

Як писали раніше Investory News, новий рекорд встановила Укрзалізниця.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram