Новини
6 Вересня 2024
41

В Румунії знайшли найдорожчу у світі підпірку для дверей

Пенсіонерка багато років підпирала двері каменем, який оцінили в понад $1 мільйон

Фото Музею Бузау/24tv.ua

Літня жінка з Румунії понад 30 років використовувала камінь, який важить понад три кг, для того, щоб у неї вдома не закривалися двері, пише 24tv.

Шматок породи жовтуватого кольору виявився одним із найбільших самородків бурштину у світі. Камінь оцінили приблизно в $1,1 млн.

Жінка знайшла камінь у річці поблизу південно-східного міста Колті. Згодом один із її родичів, який успадкував камінь, запідозрив, що той може бути чогось вартий, і продав його державі. Пізніше експерти Історичного музею в Кракові (Польща) підтвердили, що це надзвичайно рідкісний бурштиновий камінь, вік якого, за оцінками, становить від 38,5 до 70 млн років.

“Це відкриття має величезне значення як на науковому, так і на музейному рівні”, — сказав Даніель Косташ, директор музею Бузау, в якому наразі зберігається камінь.

Що цікаво, надзвичайно рідкісну знахідку також проігнорували злодії, які колись вдерлися до будинку жінки, щоб викрасти коштовності. Вони не розпізнали бурштин у цьому шматку брунатного кольору, який просто валявся під ногами.

Як писали раніше Investory News, НБУ ввів в обіг пам’ятну монету присвячену Раді.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram