Новини
13 Липня 2020
970

В обмін на інвестиції: Країни Карибського басейну знизили ціни на громадянство

Паспорт держави СентКітс і Невіс тепер можна придбати всього за $150 тисяч

Країни Карибського басейну через брак коштів почали знижувати ціни в рамках програми надання громадянства в обмін на інвестиції, повідомляє Bloomberg.

“Роль цієї статті доходів для них значно зросла після того, як пандемія коронавірусу вдарила по туризму”, – наголошує видання.

Однією із перших ціни знизила острівна держава Сент-Кітс і Невіс (до речі, у 2013 році громадянство цієї країни отримав Павло Дуров за $250 тисяч). З її паспортом можна подорожувати без візи у понад 100 країн, у тому числі й до Великої Британії.

До кінця року вона пропонує спеціальні умови – паспорта для сімей з чотирьох осіб в обмін на всього $150 тисяч, що будуть інвестовані в місцевий фонд сталого розвитку. Раніше вартість участі у програмі була на 23% вищою – $195 тисяч.

За словами глави державного підрозділу з питань отримання громадянства через інвестиції Сент-Кітс і Невіс Ліса Хана, інтерес до громадянства країни в період пандемії виріс серед жителів Китаю та країн Близького Сходу.

“Влада держави жорстко підходять до процесу вибору кандидатів і, наприклад, не розглядає заявки від мешканців Ірану й Афганістану”, – наголосив він.

І додав, що умови програм також змінили Сент-Люсія, Гренада, Домініка, Антигуа й Барбуда. “Сент-Люсія надає можливість охочим стати громадянами, придбавши п’ятирічні облігації, за якими не виплачуватимуться відсотки”, – зазначає Bloomberg.

У травні держава зменшила обсяг необхідних для отримання паспорта інвестицій вдвічі – до $250 тисяч на особу або $300 тисяч на сім’ю з чотирьох осіб. Можливість придбати подібні облігації діє до кінця року.

Своєю чергою Антигуа й Барбуда надає громадянство сім’ям з чотирьох осіб в обмін на пожертвування у місцевий фонд розвитку обсягом $100 тисяч. Влада країни нещодавно знизила ціну, за якою можна отримати паспорта родинам з більшою кількістю дітей.

Влада ще однієї карибської держави, Барбадосу, задумалися про те, аби надавати іноземцям, що працюють віддалено, можливість переїхати на острів на рік. Прем’єр-міністр Барбадосу Мія Моттлі пообіцяла, що тих, хто приїде до країни, зустрінуть за “світовими стандартами”.

Тим часом минулого року прямі інвестиції в Україну збільшилися на 13%. Найбільший обсяг отримано з РФ – $137,9 млн, Кіпру – $106,4 млн та Швейцарії – $54,6 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram