Новини
3 Червня 2024
100

В ОАЕ прагнуть створити кіберігровий Лас-Вегас

Країна запустила “довгострокову ігрову візу”, щоб привабити розробників та кіберспортсменів

Фото: bulletin.com.ua

Протягом декількох місяців Саудівська Аравія та ОАЕ вкладають сотні мільйонів доларів у кіберспортивну та ігрову індустрію.

Від турнірів та ігрових заходів вартістю в десятки мільйонів до планів створення квітучого міста, повністю зосередженого на відеоіграх та розвагах, регіон намагається зарекомендувати себе як лідера цього прибуткового ринку, пише Insider Gaming.

Компанії, які «спеціалізуються на створенні цифрового контенту”, активно заохочуються приєднатися до Dubai Program For Gaming 2033 (DPG33).

Спадкоємний принц Дубаю Хамдан бін Мохаммед бін Рашид Аль Мактум оголосив про нову “Ігрову візу”, яка має допомогти залучити 30 тис. працівників ігрової індустрії до 2033 року.

Вона буде доступна для розробників, програмістів, інженерів та інших працівників, яким на момент подачі заявки виповнилося щонайменше 25 років. Термін дії такої ігрової візи не є фіксованим і буде варіюватися залежно від конкретної особи, яка подає заявку.

У своїй заяві генеральний директор Управління культури та мистецтв Дубая Хала Бадрі зазначила, що віза втілює в собі бачення грального бізнесу в Дубаї.

Дубайська Програма розвитку ігрової індустрії до 2033 року має на меті перетворити місто та його околиці на центр для розробників та ігрових організацій. Вона покликана значно підвищити ВВП країни, однак все ще стикається з певним скептицизмом і сумнівами з боку ігрової спільноти.

Нагадаємо, економіка Тайваню зростатиме найшвидшими темпами за 3 роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram