Новини
30 Вересня 2024
32

В Німеччині у Tesla виникли незвичні проблеми

17% працівників заводу на лікарняних, а 200 не були на роботі з початку року

Виробництво Tesla у Німеччині стикається з незвичною проблемою — лікарняними. Співробітники використовують можливості соціальної системи, а профспілки кажуть, що на підприємстві надважкі умови роботи, пише ITC.

Андре Тіріг, директор з виробництва Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg, повідомив, що станом на серпень кількість лікарняних на заводі зросла до 17% від загальної кількості 12 тис. робітників. Це багато у порівнянні з 5,2% в автомобільній промисловості Німеччини у 2023 році. 200 штатних працівників отримують заробітну платню, але ні разу не з’являлися на роботі у 2024 році.

Топменеджери відібрали 30 працівників, які перебували на лікарняному, та відвідали їх вдома. Хворі не дуже раділи тому, що їхні боси стукають у двері. Такі візити додому не є чимось незвичайним в автомобільній промисловості — вони відносно рідкісні, але законні. Компанія намагається апелювати до трудової етики співробітників.

“Це не показник поганих умов праці, тому що умови праці однакові в усі робочі дні та в усі зміни. Це говорить про те, що німецька соціальна система певною мірою експлуатується”, — каже Тіріг.

Проте профспілка IG Metall стверджує, що фабрика насаджує “культуру страху”. За даними профспілки, яка нараховує 16 членів заводської ради з 39 осіб, організація роботи викликала стрес у працівників та призвела до того, що кількість лікарняних досягла 15% та вище.

“Співробітники майже з усіх підрозділів фабрики повідомили про надзвичайно високе робоче навантаження. Коли не вистачає персоналу, хворі працівники відчувають тиск, а тих, хто залишається здоровим, перевантажують додатковою роботою”, — каже Дірк Шульце, регіональний директор профспілки.

Працівникам заводу варто очікувати посилення контролю найближчим часом: Ілона Маска повідомили про проблему. У X Twitter Маск каже, що “це звучить божевільно” і він вивчає ситуацію.

Як писали раніше Investory News, у новому iPhone 16 Pro виявлено проблеми.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram