Новини
7 Серпня 2019
685

В липні міжнародні золотовалютні резерви зросли на $1,2 млрд

Завдяки скуповуванню надлишків валюти золотовалютні резерви зросли на 5,8%

Станом на початок серпня 2019 року золотовалютні резерви України складають $21,84 мільярда. Це стало можливим завдяки завдяки активному скуповуванню надлишків валюти на ринку, повідомив Національний банк України.

Завдяки збільшеному попиту іноземців на облігації України, НБУ викупив протягом липня $1,27 млрд. Також надходженню валюти до міжнародних резервів сприяла сприятлива ситуація на світових ринках та високі ціни на товари, які Україна експортує.

“Станом на 01 серпня 2019 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку”, — повідомляють у Нацбанку.

У зв’язку з активним продажем облігацій Національний банк вирішив ввести підтримку онлайн-операцій з ОВДП.

“Вперше за час існування фондового ринку України його професійні учасники отримали можливість розробляти та інтегрувати з депозитарієм Національного банку власні автоматизовані системи для здійснення онлайн-операцій з облігаціями внутрішньої державної позики”, – йдеться в повідомленні НБУ.

Інновація стала можливою завдяки впровадженню API-технологій в депозитарій НБУ, що забезпечує можливість автоматичної взаємодії внутрішніх систем учасників фондового ринку з системою депозитарного обліку Національного банку.

Нововведення дозволяє учасникам фондового ринку налагодити прямий зв’язок між власною системою обліку і системою депозитарію НБУ та автоматизувати не тільки звичайну операційну роботу, але і ввести наскрізні процеси для нових продуктів і послуг.

Зокрема, учасники фондового ринку зможуть дистанційно здійснювати операції з державними цінними паперами для своїх клієнтів, відкривати рахунки в цінних паперах, надавати інформаційні довідки тощо.
Зі свого боку клієнти професійних учасників можуть отримати можливість здійснювати транзакції, використовуючи IT-рішення в формі мобільних додатків.

Нагадаємо, що за тиждень Нацбанк придбав на міжбанку рекордні пів мільйона доларів, а також Україна переходить на міжнародні номери банківського рахунку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram