Новини
29 Січня 2019
898

В Естонії українці зареєстрували найбільше компаній

Кожна десята естонська компанія е-резидентів створена саме українцями

За чотири роки існування програми електронного резидентства Українці в Естонії зареєстрували найбільшу кількість. За даними естонського уряду, минулого року статус е-резидента Естонії отримали 1278 українських громадян. А також відкрито 287 естонських компаній, в основному для роботи у галузях  IT, дизайну, фінансового та бізнес-консультування, повідомляють в українському прес-офісі програми e-Residency.

Програма естонського уряду e-Residency привабила майже 50 тис. учасників з усього світу. Вона дозволяє громадянам будь-яких держав користуватися публічними послугами Естонії, відкривати компанії в цій країні та працювати через них з партнерами інших країн.

У e-Residency українці за кількістю зареєстрованих через цю програму компаній посідають перше місце. Їх чисельність – 629. Кожна десята естонська компанія е-резидентів створена саме українцями (10,2%). За кількістю учасників програми українців теж чимало – 3127.

“Україна – одна з ключових країн для нашої програми, оскільки тут великий ринок ІТ-спеціалістів, диджитал-фахівців, фрілансерів. Це основна аудиторія, на яку спрямована наша програма. Українців же приваблює ідея створення європейської компанії, адже це може спростити бізнес з іноземними партнерами та замовниками. До того ж, Естонія є однією з кращих країн ЄС за простотою ведення бізнесу, тому ця програма може стати корисним досвідом для українських підприємців”, – прокоментував керівник з розвитку зовнішніх ринків програми естонського уряду e-Residency Олексій Воронков.

Для довідки, e-Residency – це естонська урядова програма, яка надає цифрову ідентифікацію і доступ до всіх державних послуг та бізнес-середовища онлайн для нерезидентів Естонії.

Її користувачі можуть організувати компанію і керувати нею онлайн з будь-якої точки світу. Водночас ідентифікаційна картка e-Residency не надає громадянства, податкового резидентства, права на фізичне проживання чи в’їзд до Естонії чи ЄС.

Програма e-Residency діє з 2014 р. За цей час понад 50 тис. осіб з більш ніж 165 країн світу подали заявки на електронне резидентство. За допомогою цієї програми вони створили понад 6 тис. компаній в Естонії.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram