Новини
27 Серпня 2019
641

В центрі уваги: Україною зацікавлені західні інвестори

Міжнародні мультимільярдні інвестиційні фонди заявляють про готовність інвестувати в Україну, але є побоювання

Міжнародні мультимільярдні інвестиційні фонди заявляють про готовність інвестувати в Україну, але є побоювання. Про це в інтерв’ю “Економічній правді” заявив радник з приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ), президент Pericles Global Advisory Ребвар Берзінджі, пише видання.

За його словами, зараз дуже цікавий і незвичайний період для залучення Україною інвестицій. Інвестбанкір уточнив, що по всьому світу сповільнюється зростання ВВП і інфляція, що позначається на прибутковості суверенних облігацій. У деяких країнах відсотки по ним вже стали негативними.

“Це божевілля: ти даєш гроші в користування уряду, але ти платиш за привілей дати йому гроші”, — зазначив Берзінджі.

При цьому він підкреслив, що Україна знаходиться в протилежному положенні.

“Кілька кварталів поспіль Україна прискорювала зростання ВВП. Є прогноз, що він буде в межах 4%. Інфляція опустилася до досить керованого рівня, платіжний баланс поліпшується, валютні запаси збільшуються. Тобто з точки зору макроекономічної перспективи Україна наближається до досить позитивної фази”, — вважає радник з приватизації ОПЗ.

Нагадаємо, протягом квітня-червня 2019 р. реальний валовий внутрішній продукт (ВВП), у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшився на 4,6%.

Як відомо, інфляція в Україні в травні 2019 р. уповільнилась і становила 0,7% у порівнянні з 1% у квітні, 0,9% – у березні, 0,5% – у лютому та 1% – у січні.

А до кінця 2019 р. в Україні буде працювати понад 120 фінтех-компаній. Найпопулярнішим напрямом роботи українських фінтех-проектів є платежі та мобільні гаманці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram