Новини
8 Серпня 2024
110

В Британії запустили завод із вилучення золота з електронних плат

Королівський монетний двір планує вилучати з технологічного сміття 450 кг золота на рік

Королівський монетний двір Великої Британії побудував і запустив промисловий завод із перероблення електронного сміття, щоб вилучати з нього золото, пише ВВС.

Золото використовуватиметься для виготовлення ювелірних виробів і пам’ятних монет.

Протягом понад тисячу років Королівське монетний двір є офіційним виробником монет Великої Британії. Але все ширше використання електронних платежів скорочує замовлення на друк банкнот і карбування монет, тож вихід на ринок перероблення відходів став для Королівського двору новим способом заробити гроші та зберегти робочі місця.

“Наша мета — переробляти понад 4 тис. тонн електронних відходів на рік. Традиційно ці відходи відправляють за кордон, але ми залишаємо їх у Великій Британії”, – прокоментував Лейтон Джон, директор з операцій Королівського монетного двору.

З 4 тис. тонн електронних відходів можна отримати до 450 кг золота, що за поточними цінами становить близько £27 млн.

Електронні відходи, до яких належить усе — від старих телефонів і комп’ютерів до телевізорів, — є проблемою, що швидко зростає. За даними ООН, у 2022 році було викинуто 62 млн тонн таких відходів, а до 2030 року їх кількість збільшиться приблизно на третину.

Окрім вилучення золота, монетний двір також вивчає питання, що робити з іншими матеріалами (алюміній, мідь, олово тощо), які можна отримати з електронних плат.

Нагадаємо, Банк Англії знизив базову ставку до 5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram