Новини
25 Листопада 2020
1 061

Ухилився від банкрутства: Cirque du Soleil змінив власника і керівництво

Президентом і гендиректором компанії залишиться Даніель Ламар

Канадська циркова компанія Cirque du Soleil, що опинилася на межі банкрутства через пандемію коронавірусу, змінила власників у рамках рекапіталізації, повідомляється на сайті компанії.

Таким чином компанія виходить з-під захисту від кредиторів відповідно до закону Канади про організацію роботи з кредиторами та 15 главою закону США про банкрутство.

Новими власниками Cirque du Soleil стали Catalyst Capital Group, Soundpoint Capital, CBAM Partners і Benefit Street Partners.

Співголовами ради директорів Cirque du Soleil Entertainment Group стануть колишній генеральний директор MGM Resorts Джим Мюррен і партнер Catalyst Capital Group Габріель де Альба. Представники інших інвесторів також увійдуть до ради.

Даніель Ламар збереже позицію президента і генерального директора Cirque du Soleil Entertainment Group і залишається в складі ради директорів компанії. Нові власники компанії залишать міжнародну штаб-квартиру Cirque du Soleil в Монреалі, Квебек.

Влітку 2020 р. стало відомо про загрозу банкрутства компанії. Cirque du Soleil подала заяву на захист від банкрутства на фоні тимчасового припинення роботи через пандемію. Компанії довелося також скоротити 3,48 тис. працівників з 4 тис. Власники планували вкласти $300 млн у перезапуск, $20 млн на виплати компенсацій і взяти на себе борги компанії.

Нагадаємо, Cirque du Soleil був заснований в 1984 р. Гі Лаліберте і Жілем Сент-Круа і базується в Монреалі (Канада). Завдяки новому підходу до циркового мистецтва компанія отримала світову популярність.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram