Новини
27 Квітня 2020
952

Уряд виділив 6 мільярдів гривень для фінансування допомоги з безробіття

На компенсацію витрат на зарплати для малого й середнього бізнесу витратять понад 4,7 мільярда

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні прийняв постанову “Про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття”, згідно з якою Фонду соцстрахування виділено 6 млрд грн на допомогу з безробіття й затверджено порядок їх використання, повідомляє пресслужба міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства.

Зазначається, що виділені кошти будуть спрямовані на виплату допомоги з безробіття – 1,277 млрд грн. Крім того мінімальний розмір допомоги з безробіття збільшено з 650 грн до 1 тисячі гривень. Допомога звільненим за власним бажанням нараховуватиметься з 1 дня, а не як було раніше з 91 дня, виплата усім безробітним з 1 дня реєстрації, а не з 7 як було раніше.

Допомога з часткового безробіття складатиме 4,723 млрд грн – виплати суб’єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

Як зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, прийнята постанова, якою виділено 6 млрд грн, дозволить вирішити дві ключові цілі: першу – забезпечити реальну допомогу тим людям, які наразі вже втратили роботу, другу – допомогти роботодавцям з виплатою зарплат їхнім працівникам і тим самим запобігти звільненню, зберегти робочі місця.

Раніше Investory News писали, що станом на 13 квітня кількість безробітних в Україні зросла на 36,2 тисячі, до 387,5 тисяч осіб. У річному вимірі рівень безробіття збільшився майже на чверть.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram