Новини
14 Березня 2019
881

“Укрзалізниця” погасила єврооблігації на $150 млн

“Укрзалізниця” виплатила першу частину євробондів та черговий купонний дохід

“Укрзалізниця” за підтримки Кабінету Міністрів України своєчасно та в повному обсязі погасило першу частину єврооблігацій на $150 млн та виплатило черговий купонний дохід за ними. Про це повідомив голова правління “Укрзалізниця” Євген Кравцов.

“Це демонструє кредиторам відповідальне ставлення держави та компанії до обслуговування власних запозичень. “Укрзалізниця” впродовж своєї багаторічної історії, як постійний правонаступник, завжди вчасно та в повному обсязі розраховується за своїми зобов’язаннями”, – зазначив Євген Кравцов.

Він також додав, що кредитні ресурси для рефінансування заборгованості були залучені з внутрішнього ринку. Зокрема, їх надали Ощадбанк та Державне агентство інфраструктурних проектів України (Укрінфрапроект). “Запозичення були здійснені в національній та іноземній валюті, завдяки чому були погашені валютні зобов’язання. Це додатково знизило потенційні ризики отримання збитків від курсових різниць”, – зауважив керівник компанії.

Нагадаємо, що в травні 2013 р. “Укрзалізниця” розмістила дебютний випуск єврооблігацій на $500 млн. Єврооблігації Укрзалізниці, разом із цінними паперами Ощадбанку й Укрексімбанку, були включені в периметр реструктуризації зовнішнього суверенного та гарантованого державою боргу, ініційованої Мінфіном України після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на $17,5 млрд. Графік погашення основної суми позики припадає на 2019-2021 рр.: 60% мають бути оплачені у 2019 р., 20% – у 2020 р. та 20% – у 2021 р.

Нагадаємо, Ощадбанк перерахував $420 млн за кредитною угодою в рамках емісії єврооблігацій на $700 млн.Разом із плановим погашенням Ощадбанк також здійснив виплату процентів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram