Новини
11 Червня 2020
1 858

Укрпошта планує продати Головпоштамт за 1 мільярд гривень

Компанія має намір витратити отримані кошти на покупку автомобілів, нові відділення та IT-системи

Глава АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський заявив, що вони планують продати приміщення головного офісу в Києві на вулиці Хрещатик, яке вже оцінили приблизно в 1 млрд грн, повідомляє 24 канал.

“Хрещатик, Майдан — місця, де відбуваються демонстрації, історичні події. Тоді блокується виробничий процес. Йому не місце в центрі Києва. Краще нехай це буде якийсь готель. А ось Укрпошта може сміливо працювати не в центрі”, — пояснив Смілянський.

Він також додав, що можна залишити операційний зал Головпоштамт як символ і візитку, проте інші приміщення краще продати інвестору.

Щоб привести офіс у порядок, необхідно 75 млн грн. Смілянський вважає, що краще спрямувати кошти на нові автомобілі, відділення та IT-системи.

Глава Укрпошти зазначив, що завдяки закону, який був прийнятий в листопаді 2019 р., вони отримали право продавати непрофільне майно — і за короткий час заробили небачену суму. Тільки за один тиждень було продано склади під Києвом і Львовом за суму близько 90 млн грн.

Він також розповів, що в планах — продаж і головного сортувального центру.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №2788-д, яким “Укрпошті” дозволяється надавати банківські послуги. Тепер “Укрпошта” зможе здійснювати відкриття й обслуговування поштових рахунків для зарахування пенсій, заробітної плати, соцдопомоги від держави, доходу від торгівлі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram