Новини
2 Липня 2024
27

“Укрпошта” отримала згоду МВФ на ведення банківської діяльності

Особливо це буде користно у районах, “які відчувають вплив війни”

Українська влада взяла на себе зобов’язання перед МВФ до кінця липня 2024 року підготувати законопроєкт про нову спеціалізовану та обмежену банківську діяльність на базі наявної поштової інфраструктури. Таким чином, “Укрпошта” зможе надавати фінпослуги, найперше в районах, які відчувають вплив війни, йдеться в оновленому меморандумі про економічну і фінансову політику, текст якого оприлюднено на сайті МВФ.

“Підготовка до кінця липня 2024 року проєкту закону про нову спеціалізовану та обмежену банківську ліцензовану діяльність, яка спрямована на швидке розв’язання проблем фінансової доступності, які зростають, використовуючи наявні інфраструктури, такої як поштова мережа. Ці спеціалізовані банки підпадають під дію Закону про банки та банківську діяльність. Вони братимуть участь в українській схемі страхування депозитів і матимуть суворі умови лімітів, що накладаються на операції з кредитування та фінансування”, — сказано в тексті стосовно зобов’язань української влади.

Про плани отримати банківську ліцензію керівництво “Укрпошти” заявляло вже декілька років. У травні 2020 року Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, який дозволив би “Укрпошті” надавати банківські послуги. Водночас у НБУ виступили категорично проти такої ініціативи.

Як писали раніше Investory News, “Укрпошта” випустила поштову марку незвичайної форми.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram