Новини
7 Червня 2024
106

Укрнафта вирішила виробляти електроенергію

Гроші на будівництво електростанцій надасть Європейський банк реконструкції та розвитку

Фото: УНІАН

Найбільша нафтогазовидобувна компанія України Укрнафта почне будувати маневрену генерацію електроенергії — газопоршневі та газотурбінні теплоелектростанції, повідомляє пресслужба компанії.

Джерелом енергії буде газ, що видобувається компанією паралельно з нафтою. Гроші на будівництво електростанцій компанія отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку.

“Це органічний крок компанії з розширення ланцюжка доданої вартості, коли не газ продають як товар, а безпосередньо електроенергію. У середньостроковій перспективі це дасть змогу підтримати енергосистему України, яка постраждала від атак російських терористів”, — йдеться в повідомленні.

ЄБРР також виділить Україні €300 млн, що допоможе забезпечити стабільне електропостачання, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“ЄБРР акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України, який потерпає від російських атак. Відповідний меморандум підписали сьогодні з президентом банку Оділь Рено-Бассо”, — зазначив Шмигаль.

Кошти підуть державним енергетичним компаніям на відновлення генерувальних потужностей та інфраструктури, а також на будівництво нової децентралізованої генерації.

Як писали раніше Investory News, у Карпатах Укрнафта запустила нафтову свердловину. Вона даватиме 54 тонни нафти на добу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram