Новини
11 Листопада 2021
529

Українську ікру та морепродукти можна буде експортувати до Саудівської Аравії

Форма сертифіката, що погоджена обома сторонами, набирає чинності з 1 грудня 2021 року

Україна та Саудівська Аравія погодили форму сертифіката на експортовані з України продукти, що походять від водних тварин (ікра, морепродукти тощо), йдеться у повідомленні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів.

Як зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, ринок Королівства Саудівської Аравії вкрай важливий для України. “З кожним роком наші експортери отримують на ньому щобільше можливостей. Це стосується виробників м’яса, молока, меду, яєць. Тепер же українські виробники отримали бажану можливість експортувати до Королівства продукти, що походять від водних тварин. А якщо конкретно, то ми очікуємо на експорт до Саудівської Аравії чорної ікри українського виробництва”, — розповіла пані Магалецька.

Відповідно до процедури, визначеної компетентним органом КСА, потенційні експортери мають пройти процедуру акредитації для набуття права експорту продуктів для споживання людиною.

Додається, що зазначена форма сертифікату набирає чинності з 1 грудня 2021 року.

Нагадаємо, у лютому Держпродспоживслужба України та відповідний орган Великої Британії узгодили форму міжнародного сертифіката для ввезення в Україну британської риби та рибної продукції.

Раніше Investory News писали, що минулого року Україна за всю історію незалежності встановила рекорд з експорту меду. Головними покупцями стали — Польща, Німеччина, США, Бельгія та Литва.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram