Новини
7 Червня 2021
771

Український сервіс прокату самокатів залучив майже $1 мільйон

Компанія активно розширюється у межах країни та планує вихід на закордонні ринки

Українська компанія з прокату електросамокатів Kiwi залучила майже $1 млн від декількох приватних інвесторів. Про це повідомив співзасновник сервісу Олексій Кушка на своїй сторінці у Facebook.

Отримані кошти буде спрямовано на масштабування бізнесу та закупівлю нових електросамокатів, які поповнять парк до кінця року, пише Ain.ua. І додає, що наразі компанія має 900 електросамокатів, але через місяць їх повинно бути вже 1,4 тис., до кінця року — 2 тис.

Як зазначив виданню Олексій Кушка, спочатку компанія зверталася до венчурних фондів, однак отримала рекомендацію “зробити раунди трохи меншими, відпрацювати їх та прийти ще раз”. “Тепер у нас вже є результати, тому ми розпочнемо другий раунд і ще раз з ними спілкуватимемося”, — зазначив він.

Ride Kiwi — це українська компанія, з власною командою розробників. Співвласниками є громадяни Туреччини та України. Основний розвиток розпочався з вересня-жовтня 2020 року. Наразі сервіс присутній в Одесі, Києві, Львові та Дніпрі. У планах — Харків, Запоріжжя, інші середні й малі міста України та сусідні країни. Клієнтами сервісу стало 270 тис. осіб. Суттєвий приріст відбувся на весні 2021 року, під час пандемії СОVID-19.

Нагадаємо, минулого року американський стартап Lime, який надає в оренду електросамокати, залучив $170 млн. Основним інвестором виступив Uber.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram