Новини
23 Квітня 2019
1 353

Український ринок пива вийшов із стагнації та зріс на 1,4%

Найбільшу частку все ще займають великі промислові підприємства

За результатами минулого року ринок пива в Україні вийшов зі стагнації та продемонстрував зростання на 1,4%. Про це повідомив СЕО броварні “Уманьпиво” Ігор Кисіль.

“У минулому році пивний ринок в Україні зупинив стагнацію, що розпочалася у 2008 році, та показав динаміку зростання. Загалом ринок зріс на 1,4%. Наша компанія зросла на 13%. Це свідчить, що ми випереджаємо ринок, а також про уподобання українських споживачів вживати пиво регіональних пивзаводів”, – повідомив Ігор Кисіль.

Також він зазначив, що компанія “Уманьпиво” протягом останніх двох років вийшла на ринки Польщі, Молдови, США, Німеччини та Ізраїлю. У 2019 році компанія розраховує розпочати експорт до Білорусі, країн Балтії та Китаю. При цьому, у першому кварталі поточного року виробник наростив експорт у шість разів. Враховуючи нові ринки збуту у поточному році броварня планує збільшити виробництво на 15% та розширити лінійку продуктів.

У той же час, за інформацією Ігоря Кисіля, попри зростаючий тренд на популярність крафтового виробництва пива, значна частка ринку все ще належить великим промисловим компаніям.

“В Україні 90% загального об’єму пива в натуральному вираженні виробляють великі промислові підприємства. 9,5% – займають регіональні пивзаводи, а 0,5% – крафтові виробники”, – зазначив він, додавши, що наразі у країні працює кілька сотень крафтових броварень.

Нагадаємо, раніше Investory News писали про те, що виробництво горілки в Україні знижується п’ятий рік поспіль, зокрема через підвищення оптових і роздрібних цін на алкоголь.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram