Новини
18 Грудня 2020
721

Українські сільськогосподарські підприємства скорочують виробництво

Негативні показники спостерігаються як у рослинницькому, так і у тваринницькому секторах

Протягом січня-листопада 2020 року виробництво сільськогосподарської продукції в Україні скоротилося на 12,4%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Державна служба статистики України.

Зазначається, що сільськогосподарські підприємства за звітний період скоротили виробництво на 15,3%, а господарства населення — на 6,7%.

Негативну динаміку показав і напрям рослинницької продукції — виробництво всіма суб’єктами АПК скоротилося на 14,8%. Зокрема на підприємствах — на 17,9%, у господарствах населення — на 7,6%.

Що стосується тваринницької продукції, то в цілому виробництво в Україні скоротилося на 2,5%, у порівнянні з січнем-листопадом 2019 року. На підприємствах — на 0,6%, у господарствах населення — на 4,4%.

Наведені дані, за інформацією Держстату, не враховують інформацію з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Раніше Investory News писали, що у 2021 році планується збільшення держпідтримки агросектору у більш ніж два рази. Через два роки сільгоспвиробникам повинні виділити 8,48 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram