Новини
25 Листопада 2020
1 336

Українська підприємиця потрапила у сотню найвпливовіших жінок світу

Вона очолює компанію, яка допомагає фермерам оптимізувати виробництво

Анастасія Волкова стала однією з найвпливовіших жінок світу у 2020 році за версією BBC.

Вона є новаторкою у сфері сільського господарства і використовує науку та технології для розв’язання питань продовольчої безпеки. Наразі підприємниця очолює компанію FluroSat, яка була заснована у 2016 році для допомоги фермерам у різних країнах світу.

“Це стартап, що використовує дані безпілотників та супутників, а також інші інструменти, аби допомогти фермерам оптимізувати виробництво”, — зазначає видання.

FluroSat, наприклад, сповіщає фермерів про ймовірність виникнення проблем з врожаєм, зокрема — якщо рослинам не вистачає поживних речовин. Вони також отримують поради про те, як поливати рослини чи використовувати добрива.

Анастасія Волкова навчалася у Національному авіаційному університеті в Києві. Там здобула ступінь бакалавра, а магістратуру закінчила у Варшаві.

Потім вона переїхала до Австралії, де у 2018 році захистила докторську дисертацію. Саме у цій країні й базується головний офіс FluroSat, ще декілька розташовані в Україні, США та Бразилії.

Технологія безпілотника FluroSat схожа на “літаючу лабораторію”/Фото: Create Digital

Щороку BBC називає 100 найвпливовіших жінок зі всього світу, які надихають. Про них створюють документальні фільми та висвітлюють їхнє життя, зокрема, через інтерв’ю.

Команда BBC шукала кандидатів, які за останні 12 місяців потрапляли у заголовки новин або впливали на важливі події. А також тих, хто надихає, впливає на своє суспільство або досягнув чогось значного.

Цього року до списку також увійшли Світлана Тихановська — білоруська опозиціонерка, Санна Марін, яка очолює уряд Фінляндії, Мішель Йо — зірка нових фільмів “Аватар” і кіновсесвіту Marvel, Сара Гілберт — британська науковиця, яка розробляє вакцину проти COVID-19, Джейн Фонда — актриса та активістка з боротьби зі змінами клімату.

Раніше Investory News писали, що на початку березня 2020 року американський журнал Time склав список 100 найвпливовіших жінок століття. Рейтинг було розроблено в рамках щорічного спецпроєкту Людина року, але в розширеному форматі. Так, редакція видання обрала найвпливовішу жінку кожного року, починаючи з 1920-го.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram