Новини
7 Лютого 2024
249

Українська оборонна промисловість буде інтегрована в оборонну промисловість ЄС

Таку заяву зробила Урсула фон дер Ляєн

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн заявляє, що українська оборонна промисловість буде інтегрована з оборонною промисловістю Європейського Союзу, пише Finance.ua.

“Оскільки ми дивимося в майбутнє, то маємо думати про оборонні можливості України як про складову нашої обороноздатності, ми повинні думати про оборонну промисловість України, як про складову нашої власної оборонної промисловості, і саме тому ми залучили Україну до підготовки нашої власної оборонно-промислової стратегії. Це перший крок, який має сприяти інтеграції України в деякі з наших оборонних програм за згодою Європейського парламенту та Ради, де це необхідно”, — деталізувала президент Європейської Комісії.

За словами фон дер Ляєн, це не лише допоможе задовольнити потреби України в обороні, а й “сприятиме зближенню та спільному плануванню між нашими збройною та оборонною промисловостями”. “Україна є майбутнім членом нашого Європейського Союзу, тому вона має стати набагато ближчою до нас також у галузі оборони”, — переконана вона.

Президент Єврокомісії нагадала, що наразі в ЄС пройшли навчання понад 40 тис. осіб, а країни-члени мобілізували військову техніку для постачання в Україну на €28 млрд.

“Європейська оборонна промисловість збільшила свої потужності з виробництва боєприпасів на 40%, ми поставимо більше ніж пів мільйона артилерійських снарядів до наступного місяця, понад 1 млн до кінця року, але цього, звісно, недостатньо”, — зазначила фон дер Ляєн.

Раніше Investory News писали, що заморожені активи рф використають як заставу для допомоги Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram