Новини
19 Серпня 2024
99

Українська монета перемогла на міжнародному конкурсі

Таким чином вона увійшла до 10 найкращих монет світу

Фото: bank.gov.ua

Срібна пам’ятна монета Сміливість бути. UA стала найкращою монетою у номінації про сучасну подію за підсумками міжнародного конкурсу “Монета року”, повідомила пресслужба Національного банку України.

Також вона увійшла до 10 найкращих монет світу за підсумками престижного міжнародного монетного конкурсу “Монета року”.
Пам’ятна монета Сміливість бути. UA присвячена сміливості української нації та продовжує серію “Безсмертна моя Україно”.

Аверс монети містить стилізоване зображення України у вигляді тризуба на тлі меча, що символізує сучасність та історичну значущість, а на реверсі зображено золоту зірку, яка символізує надію та сміливість українців у протистоянні російській агресії, з написом “Сміливість бути. UA”.

Автори ескізів цієї знакової для кожного українця пам’ятної монети — київські художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук. Скульптор — Володимир Атаманчук (працівник Банкнотно-монетного двору НБУ).

Пам’ятна монета була введена в обіг 23 серпня 2023 року. Вона має номінал 10 гривень та виготовлена зі срібла 925 проби масою 31,1 г. Тираж — до 5 тис. штук.

Міжнародний конкурс “Монета року” щорічно проводить нумізматичне видання World Coin News. Цього року експерти визначали переможців серед майже 600 монет із 42 країн світу, випущених у 2023 році.

Нагадаємо, зі знищеної військової техніки Міноборони збирає дорогоцінні метали.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram