Новини
17 Листопада 2021
753

Українців, що інвестували в ОВДП позбавили права на субсидію

Також підвищено суму заборгованості за житлово-комунальні послуги, за якої субсидія не призначається

Кабінет міністрів України (КМУ) обмежив право на отримання субсидій для сімей, члени яких інвестували в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) понад 100 тис. грн. Відповідну постанову №1184 від 15 листопада оприлюднено на офіційному урядовому порталі, повідомляє Бізнес Цензор.

Зазначається, що змінами до Положення про порядок призначення житлових субсидій передбачено, що житлова субсидія не призначається за наявності у членів домогосподарства банківського депозиту на суму понад 100 тис. грн (як було встановлено раніше), або облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. грн.

Крім того, уточнена вимога до наявності у власності учасників домогосподарства більш ніж одного житлового приміщення (квартири, будинку), яке не є підставою для відмови у призначенні субсидії.

“Зокрема, це житлові приміщення у гуртожитках, житло у спільній власності, отримане у спадщину (якщо воно не здається в оренду), розташоване у сільській місцевості та на окупованих територіях, а також визнане непридатним до проживання”, — йдеться у повідомленні.

Водночас уряд підвищив з 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів (з 340 грн до 680 грн) суму заборгованості за житлово-комунальні послуги, за якої субсидія не призначається.

Цією постановою Кабмін також змінив умови призначення субсидій для деяких категорій громадян. Зокрема, надане право на отримання субсидії у наступних випадках:

• якщо у власності є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше ніж чотири мінімальних заробітних плат, яким менше ніж 5 років;

• якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);

• у разі придбання житла завдяки коштам, виділеним з державного чи місцевого бюджету.

Раніше Investory News писали, що влітку Володимир Зеленський інвестував в ОВДП майже 2,8 млн грн. Президент придбав 100 штук держоблігацій через ОТП Банк.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram