Новини
26 Липня 2019
867

Україна залучить €250 млн від американської Cargill під 5,15-6,25%

Запозичення здійснюються в рамках закону про держбюджет-2019. Інші деталі відсутні

Міністерство фінансів згідно з дорученням Уряду України залучить два кредити від американської компанії Cargill Financial Services International: €100 млн на два роки під 5,15% річних і €150 млн на п’ять років під 6,25% річних, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Видання зазначає, що згідно з постановою Кабміну №651 від 10 липня, опублікованому в газеті “Урядовий кур’єр” у п’ятницю, процентний дохід буде сплачуватися щокварталу.

У документі наголошується, що державні зовнішні запозичення здійснюються в рамках закону про держбюджет-2019, інші деталі відсутні.

Раніше Investory News писали, що Україна в середині червня цього року розмістила на зовнішньому ринку запозичень випуск 7-річних єврооблігацій на €1 млрд під 6,75% річних. Це був перший за останні 15 років випуск українських єврооблігацій в євро. Попит на нього перевищив пропозицію в 6 разів.

За даними Мінфіну, інвестори із Сполученого Королівства, США, Німеччини та інших країн Європейського Союзу купили більшу частину випуску єврооблігацій: їх частка склала 32%, 27%, 17% і 13% відповідно. Інвестори зі Швейцарії купили 7% від випуску, тоді як частка інвесторів з Азії склала 4%.

Єврооблігації в основному були розміщені серед фондів, які управляють активами, пенсійних і страхових фондів (85%). Частка хедж фондів склала 10% від інвестицій, тоді як частка банків і індивідуальних інвесторів склала 2%. Суверенні інвестиційні фонди склали 3% інвесторів в українські державні єврооблігації.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram