Новини
10 Грудня 2018
994

Україна за рік стала більш привабливою для талантів

У щорічному рейтингу IMD Business School Україна піднялася на 11 позицій

Україна просунулася на 11 позицій у списку привабливих для талантів країн. У п’ятому щорічному рейтингу World Talent Ranking аналітичного інституту IMD Business School (Швейцарія), Україна опинилася на 48 місці з 63.

У своєму дослідженні IMD Business School оцінює декілька важливих критеріїв, у тому числі і те, наскільки успішно та чи інша країна привалює, залучає, виховує та зберігає талановитих співробітників. Також, автори рейтингу дають загальну оцінку якості фахівців у країні, аналізуючи інвестиції у розвиток власних талантів, рівень підготовки кадрів та конкуренцію, а також привабливість країни для іноземців.

Цьогоріч у першу 20-ку рейтингу увійшли Швейцарія, Данія, Норвегія, Австрія, Голландія, Канада, Фінляндія, Швеція, Люксембург, Німеччина.

Автори рейтингу, що публікується з 2014 р., відзначають, що за увесь час Україна вперше рекордно підвищила свої позиції по усім трьом критеріям. На їх думку, наша країна має всі шанси покинути п’ятірку гірших країн регіону. «Крім того, в Україні підвищується пріоритетність залучення та утримання талантів, наявності кваліфікованої робочої сили, фінансових навичок та компетентних керівників вищої ланки», – говориться у тексті дослідження.

Серед пострадянських країні найвища позиція у Естонії – 28 місце -, 35 та 36 місця займають Латвія та Литва. Польща знаходиться на 38 рядку, Росія – на 46. У п’ятірці аутсайдерів рейтингу опинилися Венесуела (63 місце), Монголія (62), Мексика (61), Колумбія (60) та Словаччина (59).

Нагадаємо, раніше, Україна піднялася до 18 місця у міжнародному рейтингу з попередження кліматичних змін, який складає німецька неурядова організація Germanwatch.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram