Новини
16 Лютого 2022
558

Україна втратила три місця у рейтингу економічних свобод

Слабкими сторонами виявилися свобода інвестицій, фінансова свобода та верховенство права

Україна опустилася зі 127-го на 130-те місце у рейтингу економічної свободи, який складає організація Heritage Foundation. Загальна оцінка України погіршилася з 56,2 до 54,1 бала зі 100 можливих.

Українську економіку кваліфікують як “переважно невільну”, і в рейтингу вона посідає передостаннє місце у Європі, випереджаючи лише Білорусь.

Укладачі рейтингу вважають, що з фіскального погляду в українській економіці все гаразд, але слабкими місцями є свобода інвестицій, фінансова свобода та верховенство права. Сусіди України у рейтингу — Гвінея та Індія.

Усього під час складання індексу враховувалися характеристики 177 країн. Лідером залишається Сінгапур із результатом 84,4 пункту. До першої трійки також увійшли Швейцарія та Ірландія. До “вільних” економік відносять ще Нову Зеландію, Люксембург, Тайвань, Естонію.

Інші економіки, починаючи з Нідерландів (восьме місце), вважаються “переважно вільними” або, як Україна, мають ще гіршу оцінку.

Німеччина посіла у рейтингу 16-те місце, США — 25-те, Грузія — 26-те, Польща — 39-те, Франція — 52-те, Молдова — 78-те, Китай — 158-те.

Найгірші результати, як і минулого року, продемонстрували Куба, Венесуела та Північна Корея. Без оцінки залишилися Афганістан, Ірак, Лівія, Ліхтенштейн, Сомалі, Сирія та Ємен.

Як писали раніше Investory News, згідно з результатами 2021 року Україна посіла 122 місце в Індексі сприйняття корупції з показником у 32 бали зі 100 можливих. Лідерами рейтингу стали одразу три країни — Данія, Нова Зеландія та Фінляндія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram