Новини
4 Січня 2022
607

Україна увійшла до першої п’ятірки країн ЄС за відновленням авіатрафіку

Лідером стала Албанія — країна знизила показник лише на 2 тисячі рейсів

Україна увійшла до першої п’ятірки країн із найменшим падінням авіатрафіку 2021 року, якщо порівнювати з допандемійним 2019-м, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на дані Європейської організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль).

Як зазначається в дослідженні, оприлюдненому на сайті Євроконтролю, 2021 року найменші обсяги скорочення авіатрафіку проти 2019 року продемонстрували Албанія (-8%), Боснія та Герцеговина (-20%), Вірменія (-22%), Україна (-26%) й Греція (-27%).

Найменше постраждали країни, розташовані на південь і схід від Європи. Албанія, що знизила авіатрафік лише на 8% (скорочення на 2 тис. рейсів), є лідером відновлення. Ще чотири країни (Боснія та Герцеговина, Вірменія, Україна та Греція) втратили менше ніж 30%.

“У розпал літнього сезону деякі країни дуже близько підійшли до рівня 2019 року, зокрема Греція, де в серпні рівень польотів сягнув 94% допандемійного трафіку”, — зазначається у звіті Євроконтролю.

Згідно з його даними, 2021 року Україна здійснила 134 тис. авіарейсів.

Найповільніше, за даними Євроконтролю, минулого року авіаційна галузь відновлювалася у Великій Британії, Фінляндії та Ірландії: всі три країни показали скорочення авіатрафіку на 62% до 2019 року.

Раніше Investory News писали, що станом на початок серпня 2021 року авіатрафік у повітряному просторі України досяг майже 70% від докарантинного рівня. Причина — сезонне зростання попиту в період відпусток та активне поширення вакцинації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram