Новини
6 Вересня 2021
823

Україна у 2023 році розпочне автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки з іншими країнами

Впровадження стандарту допоможе країні поповнити казну через виявлення ухилень від податків

Україна має намір до 2023 року впровадити міжнародний стандарт автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки для податкових цілей (CRS стандарт), повідомляє Міністерство фінансів на сайті в понеділок, 6 вересня.

Згідно з інформацією, з кожним роком міжнародна мережа автоматичного обміну розширюється — у 2020 році обмін здійснило 105 країн, а у 2021 році ще чотири країни здійснять свій перший обмін. Україна планує здійснити перші обміни інформацією у вересні 2023-го за звітний 2022 рік.

“Глобальний форум буде відслідковувати процес країни у виконанні своїх зобов’язань (проведення перших обмінів інформацією) у вересні 2023 року. Наш секретаріат продовжить надавати Україні допомогу у впровадженні стандарту і розв’язанні будь-яких питань”, — цитує пресслужба міністерства главу Глобального форуму Марію Хосе Гарде.

Як зазначають у пресслужбі відомства, впровадження стандарту допоможе Україні отримати додаткові податкові надходження через виявлення ухилень від податків.

Нагадаємо, з 1 вересня 2021 року громадяни України мають право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що належать їм і з яких не були сплачені податки та збори. Докладінше — за посиланням.

Як писали раніше Investory News, за січень-липень 2021 року Державна податкова служба України забезпечила надходження до держбюджету на 330,5 млрд грн, що на 10,4% або 31,1 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram