Новини
3 Лютого 2020
668

Україна та Туреччина погодили понад 95% положень угоди про зону вільної торгівлі

Товарообіг між країнами на сьогодні становить понад $4 мільярди

Україна та Туреччина погодили понад 95% положень угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ), повідомляє Укрінформ. Як зазначив в інтерв’ю виданню Андрій Сибіга, посол України в Туреччині, за останні три роки держави вийшли на зростання взаємного товарообігу.

“На сьогодні цифра становить понад $4 млрд і, якщо порівнювати із позаминулим роком, у 2019 році ми мали зростання на понад 9%. Це вже стійка тенденція. Але єдиним фактором, що стримує перехід на вищий рівень та інші цифри є відсутність угоди про ЗВТ. Переконаний, що на макрорівні вона вигідна як для української, так і для турецької сторін, оскільки наші країни мають достатньо розвинуті промисловість і сільське господарство”, – зазначив він.

І додав, що за результатами нового раунду переговорів щодо угоди про ЗВТ (відбувся 20 січня в Анкарі) понад 95% положень узгоджені, експерти працюють.

“Можу говорити про стриманий оптимізм. Просуваємося вперед з метою фіналізації цієї угоди – з врахуванням інтересів обох сторін, перебуваємо в постійному діалозі. Кожна зі сторін налаштована на те, щоб угода була саме в тому форматі, який визначений”, – наголосив посол.

Робота над угодою про ЗВТ триває понад вісім років, враховуючи “паузу”, на яку ставили переговори між 2013 і 2016 роками.

Нагадаємо, у вересні минулого року Верховна Рада України ратифікувала два протоколи до угод України з Туреччиною та зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram