Новини
14 Квітня 2023
306

Україна та Канада посилюють співпрацю в уранодобувній галузі

Це прискорить витіснення рф з ринку ядерного палива

12 квітня 2023 року ДП “НАЕК “Енергоатом” підписав із канадською компанією САМЕСО Меморандум про співпрацю в галузі уранодобувної галузі, пише Finance.ua.

Документом визначається, що САМЕСО буде залучено для технічної підтримки та розвитку в Україні ефективного та конкурентного уранового виробництва для забезпечення повної потреби Енергоатому в оксидному урановому концентраті.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, співпраця між компаніями дозволить залучити ресурс для модернізації та розвитку виробничої інфраструктури Східного гірничо-збагачувального комбінату, що позитивно позначиться на розвитку уранодобувної галузі України.

“Досягнення відповідних домовленостей важливе для зміцнення енергетичної незалежності України. Разом із канадськими партнерами робимо значний крок до витіснення росії зі світових ринків ядерного палива”, — наголосив Герман Галущенко.

Співпраця САМЕСО, ДП “СхідГЗК” та ДП “НАЕК “Енергоатом” щодо підвищення ефективності уранового виробництва Східного гірничо-збагачувального комбінату розпочалося у грудні 2021 року.

Нагадаємо, Молдова вперше тестує імпорт газу з Греції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram