Новини
14 Січня 2022
449

Україна та Азербайджан підписали 6 двосторонніх документів

Сторони поставили за ціль збільшити розмір спільних інвестицій та проєктів, а також до 2024 року наростити обсяги спільної торгівлі

Між президентами, главами міністерств України та Азербайджану, державними нафтовими компаніями в межах офіційного візиту глави Азербайджанської Республіки в Україну підписано шість двосторонніх документів, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Володимир Зеленський та Ільхам Алієв підписали спільну Декларацію президента України та президента Азербайджану.

Між Кабінетом Міністрів України та урядом Азербайджанської Республіки підписано угоду щодо співпраці у сфері безпечності харчових продуктів. Відповідний документ підписали голови спільної комісії двох країн з питань економічного співробітництва, віцепрем’єр — міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та міністр енергетики Азербайджану Парвіз Шахбазов.

Між міністерствами економіки України та Азербайджану підписано Меморандум про взаєморозуміння з питань екстреної взаємодії у двосторонній торгівлі. Документ підписали віцепрем’єр — міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та міністр економіки Азербайджану Мікаїл Джаббаров.

Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами щодо співпраці в аграрній сфері підписали міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко та міністр економіки Азербайджанської Республіки Мікаїл Джаббаров.

Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у сфері енергетики підписано між акціонерним товариством “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” в особі голови правління компанії Юрія Вітренка та державною нафтовою компанією Азербайджану (SOCAR) в особі міністра економіки Азербайджанської Республіки Мікаїла Джаббарова.

Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю щодо співробітництва у сфері земельних відносин, управління землями державної власності та державного земельного кадастру підписано між Державною службою України з геодезії, картографії та кадастру і міністерством економіки Азербайджану. Документ підписали виконувач обов’язків Державної служби України з геодезії Сергій Завадський та міністр економіки Азербайджанської Республіки Мікаїл Джаббаров.

Також під час зустрічі Володимир Зеленський зазначив, що товарообіг між Україною та Азербайджаном вперше за сім років досяг рекордних показників — майже $1 млрд. “Товарообіг (між Україною та Азербайджаном — Ред.) не лише не знизився, незважаючи на те, що відбувається у всьому світі, і наші держави не виняток, незважаючи на COVID-19 і всупереч пандемії вперше за сім років товарообіг досяг рекордних показників майже $1 млрд”, — заявив він.

За словами Зеленського, Україна та Азербайджан поставили за ціль збільшити обсяги спільної торгівлі до 2024 року вдвічі, збільшити розмір спільних інвестицій та проєктів, зокрема, участі азербайджанських кампаній у “Великому будівництві”, а також взаємну участь у будівництві нової інфраструктури в обох державах.

Крім того, за словами президента, Україна розраховує на активну участь азербайджанського бізнесу у приватизації в Україні.

Нагадаємо, Україна завершила 2021 рік із рекордним показником експорту — $68,24 млрд проти $49,2 млрд грн у 2020-му.

Як писали раніше Investory News, на програму “Велике будівництво” використано понад $10 млрд, ще понад 140 млрд грн заклали на 2022 рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram