Новини
24 Липня 2020
711

Україна розмістила євробонди на $2 мільярди

Сукупний попит на українські папери під час розміщення склав близько $6,3 мільярда

Після скасування розміщення на початку липня, Міністерство фінансів України успішно розмістило облігації на $2 млрд. Як пише Bloomberg, прибутковість нового випуску — 7,25% з погашенням у 2033 р.

За словами фахівця відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергія Фурси, сукупний попит на українські папери під час вчорашнього розміщення склав близько $6,3 млрд.

Це — навіть кращі результати, ніж те, на які розраховував Мінфін 1 липня, коли результати аукціону були скасовані через відставку голови НБУ Якова Смолія. Тоді Мінфін зміг залучити $1,75 млрд за ставкою 7,3% річних. Загальний попит тоді склав $7,5 млрд.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, $750 млн доларів планують направити на викуп наявних єврооблігацій з терміном погашення у 2021-2022 рр., решта — на фінансування дефіциту бюджету.

Місяцем раніше, 23 червня, Мінфін на первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) запропонував інвесторам шість випусків цінних паперів в гривні з терміном обігу від 3-х місяців до 3-х років та залучив до бюджету 6,2 млрд грн.

Нагадаємо, Україна скасувала угоду з випуску нових 12-річних єврооблігацій на $1,75 млрд з можливістю викупу на $750 млн єврооблігацій з погашенням у 2021-2022 рр. Днем раніше з’явилася інформація, що голова НБУ Яків Смолій подав президенту України заяву про відставку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram