Новини
25 Жовтня 2019
1 116

Україна піднялась у рейтингу зв’язків з інвесторами та відкритості даних за версією IIF

Прогрес вдалось досягнути завдяки оприлюдненню графіку погашення державного та валового зовнішнього боргу 

Україна поліпшила позиції та отримала 40 балів з максимальних 42 в рейтингу зв’язків з інвесторами та відкритості даних Інституту міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF), повідомляє прес-служба Мінфіну.

В цьогорічному звіті IIF Україна стала однією з трьох країн разом з Ганою та Угорщиною з найбільшим прогресом у сфері якості поширення даних суверенними емітентами: оцінка відкритості даних зросла на 4 бали — з 32 до 36 з 44 максимальних.

Зокрема, IIF відзначив у своєму звіті, що прогрес вдалось досягнути завдяки частковому впровадженню обліку за методологією IMF GFSM 2001, оприлюдненню графіку погашення державного боргу щоквартально та публікації графіку погашення валового зовнішнього боргу.

Як повідомляє прес-служба, IIF розробив 20 критеріїв для оцінки практик відносин з інвесторами (IR) та 23 критерії для оцінки якості поширення даних суверенними емітентами, що представлені на міжнародних ринках капіталу.

Бали за кожний критерій в оцінці IR практик присвоюються на підставі його відносної важливості з точки зору інвестора. Рекомендації IIF щодо взаємодії з інвесторами та прозорості даних для суверенних емітентів покликані запобігати кризовим ситуаціям через відкритий діалог між емітентами та інвесторами.

У 2018 р. Інститут міжнародних фінансів також визнав найбільший прогрес України: оцінка практик України у сфері відносин з інвесторами виросла на 20 балів, збільшившись з 16 до 36,5 із максимальних 42-х після того, як Міністерство фінансів удосконалило підходи до відносин з міжнародними портфельними інвесторами.

Інститут міжнародних фінансів (IIF) — це глобальна асоціація фінансових інститутів, яка налічує близько 450 членів з більш ніж 70 країн.

Нагадаємо, Україна піднялася відразу на 7 пунктів в рейтингу Doing Business-2020 і посіла 64 місце серед 190 країн. Такий показник може служити позитивним сигналом для українських підприємців і стати “зеленим світлом” для іноземних інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram