Новини
3 Червня 2020
1 011

Україна отримає від ЄІБ €300 мільйонів кредиту

Кошти будуть спрямовані на підвищення енергоефективності громадських будівель

Україна отримає від Європейського інвестиційного банку €300 млн кредиту на підвищення енергоефективності громадських будівель, про це йдеться у повідомленні пресслужби ЄІБ та Міністерства розвитку громад і територій.

“Європейський інвестиційний банк та Міністерство розвитку громад та територій України підписали угоду про співпрацю (консультаційні послуги) для підтримки підготовки Проєкту з енергоефективності громадських будівель в Україні”, – йдеться у повідомленнях.

Зазначається, що угоду підписано у вівторок, 2 червня, напередодні зустрічі донорів Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги (EPTATF).

“Наразі співпраця передбачає грантове фінансування у розмірі 150 тисяч євро від EPTATF – Трастового фонду Східного партнерства з технічної допомоги, для підготовки проєкту. Згодом проєкт отримає €300 млн кредиту від ЄІБ за низькими відсотками з тривалим строком погашення”, – зазначили у міністерстві.

І додали, що проєкт підвищить енергоефективність 1000 будівель, переважно дитсадків, лікарень та шкіл, що дозволить запобігти викидам в атмосферу понад 1 млн тонн двоокису вуглецю. “Результатами проєкту скористаються 2,5 млн українців”, – наголосили у відомстві.

Зазначається, що термомодернізацію здійснюватимуть шляхом встановлення сучасного обладнання з енергоефективності, лічильників та систем управління, модернізації систем опалення, вентиляції та освітлення тощо.

Раніше Investory News писали, що ЄІБ припиняє фінансування проєктів у сфері викопного палива. Інвестбанк надаватиме пріоритет проєктам, що спрямовані на підвищення енергоефективності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram