Новини
22 Липня 2024
127

Україна отримає від Британії кредит на £2 мільярди

Гроші підуть на зброю та ППО

Україна та Велика Британія уклали угоду про кредитну підтримку оборонних спроможностей на £2 млрд, повідомив президент Володимир Зеленський.

Метою угоди є забезпечення фінансової підтримки для посилення обороноздатності України, що містить закупівлю сучасного озброєння, військової техніки та інших засобів оборони відповідно до стандартів НАТО, додали в Міністерстві оборони України.

“За умовами рамкової угоди кредит буде використаний на масштабні проєкти з розвитку обороноздатності України, що знизить навантаження на Державний бюджет та дозволить в короткостроковій перспективі отримати необхідне озброєння для захисту нашої держави, перш за все — у сфері протиповітряної оборони”, — зазначив міністр оборони Рустем Умєров.

Угода передбачає, що британські постачальники зможуть укласти кредитні договори та контракти з Україною на 2 млрд фунтів стерлінгів. Ця сума не остаточна й може бути збільшена в майбутньому, уточнили в Офісі президента.

Кредит надається на 15 років з можливістю продовження та за вигідною відсотковою ставкою.

Контроль за цільовим використанням кредитних коштів здійснюватиметься спільною комісією, що включатиме представників обох урядів.

Як писали раніше Investory News, “Тіньовий флот” рф під тиском Британії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram